Biotique Organic Wine - Sauvignon Blanc

Biotique Organic Wine | Sauvignon Blanc

Wijnomschrijving

Exotisch, open, lichte kruidigheid, ananas en papaya, perzik, droog en sappig, lichtvoetig, aangename zuren, smaakvol en elegant wit.

Wijn / Spijs

Prima als aperitief, bij gegrilde groenten, salade niçoise, jonge geitenkazen.

Achtergrondinformatie

Sauvignon blanc is en blijft een razend populaire druif. Hij staat dan ook overal aangeplant, maar hij houdt wel van wat koelte. Gelukkig beschikt de Spaanse hoogvlakte over hoger gelegen wijngaarden, dus dat komt goed uit. De sauvignon blanc ontwikkelt onder deze omstandigheden wat tropisch fruit, en krijgt een aangenaam droog karakter met een lichte stevigheid. Fijne droge witte wijn.

Vinificatie

Gemaakt op zijn fruit, dus op roestvrij staal.

Over de producent

Met de huidige trend naar producten met duurzaamheid en balans met de omgeving is de focus sterk gericht op de productie van biologische wijnen. Een van de landen waar veel biologische wijnen met een goede kwaliteit worden geproduceerd, is Spanje. De Spaanse hoogvlakte heeft een ideaal klimaat. Warm en droog, met in de zomer weinig regenval. Dat zorgt er voor dat er maar weinig bestrijdingsmiddelen hoeven te worden gebruikt. En bovendien zorgt dit er ook voor dat deze wijnen voor een aantrekkelijke prijs kunnen worden geproduceerd. Het Franse huis Castel heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een groot kenner van dit type Spaanse wijnen. Het koopt de wijnen zorgvuldig in en verwerkt deze tot aantrekkelijke, moderne en smakelijke biologische wijnen van kwaliteit. Het merk Biotique staat daarmee garant voor een mooi en duurzaam Spaans product.