Black Stallion - Pinot Noir

Black Stallion | Pinot Noir

Wijnomschrijving

Mooie verleidelijke geur, kersen en aardbeien, rokerig, toast, breed, zacht en rijp, mooie zuren en lichte tannine, puur, zacht, lengte, heerlijk pinot noir.

Wijn / Spijs

Mooie combinatie met grove paté, wildgerechten, reebiefstuk, kip en kalkoen, maar ook een mooie gegrilde varkenskarbonade.

Achtergrondinformatie

Napa Valley heeft in de afgelopen decennia een geweldige reputatie opgebouwd met zijn bijzondere, rijke en krachtige wijnen. Het klimaat van het wijngebied, in combinatie met de bijzondere ondergrond, levert wijnen op van uitzonderlijke klasse.
Het koelste deel van de wijngaarden ligt bij San Francisco Bay, onder de directe invloed van de ochtendmist van de baai. Daar liggen ook de wijngaarden voor deze mooie pinot noir, omdat deze druif het beste gedijt in een wat koeler klimaat. Dat levert een krachtige en tegelijk fijne pinot noir op.

Vinificatie

Klassiek wijnmaken, met een gisting op gistingsvaten die aan de bovenkant open zijn, wat voor pinot noir belangrijk is. Daarna rijpt de wijn op eiken barriques van verschillende tonneliers, deels Frans en deel Amerikaans, om zoveel mogelijk complexiteit aan de wijn te geven. Door een malolactische gisting op barriques ontstaat een prachtig huwelijk tussen hout en wijn.

Over de producent

De familie Indelicato, afstammelingen van Italiaanse immigranten, was een van de eerste families met een eigen wijnbedrijf in Californië. Van de eerste wijngaard in 1924 tot ‘’American Winery of the Year’’ in 2007 was een lange weg en een duidelijk bewijs van vakmanschap.

Inmiddels staat de derde generatie Indelicato aan het roer van het bloeiende bedrijf. De familie is eigenaar van een paar verschillende wijnbedrijven, verspreid over Californië. Maar het belangrijkste wijngebied van Californië , Napa Valley, onbrak lange tijd nog bij de bedrijven van de familie. Het verwerven van de Black Stallion Estate Winery was dan ook een droomkans voor de familie om ook daar actief te worden. De winery bevindt zich aan de Silverado Trail in Napa Valley, een plek met een geweldig en bijzonder terroir. Het is een bijzondere, ultramoderne boutique-winery, met wijnen die van een grote klasse zijn, zoals we die in Napa Valley mogen verwachten.