wijnkaart horeca

Brazin | Old Vine Zinfandel

Wijnomschrijving

Heel rijp en krachtig, intens, leer en tabak, pruimen en vijgen, vanille, zacht en verleidelijk, rijp fruit, krentjes en stevigheid, mooi afgerond, kaneel en verleiding.

Wijn / Spijs

Mooi bij pepersteak, gegrilde lamskoteletten, gekruide worstjes, belegen kazen. Ook goed op zijn plaats bij gerechten van de barbecue.

Achtergrondinformatie

Lodi is dé streek voor zinfandel. Het mediterrane klimaat en de zanderige ondergrond zorgen voor ideale omstandigheden voor deze typisch Californische druif. De stokken wortelen diep, en halen daar hun voedingsstoffen vandaan. Door de instroom van koele lucht treed er in de loop van de dag een flinke afkoeling op in Lodi en dat bevordert de aroma-ontwikkeling van de zinfandel.
De druiven zijn afkomstig van oude zinfandel-stokken, aangeplant 35 tot maar liefst 80 jaar geleden. Deze unieke combinatie van klimaat, bodem en oude stokken zorgt voor kleine druifjes, die een wijn opleveren met grote intensiteit en complexiteit.

Vinificatie

De wijn rijpt ongeveer een jaar op vaten van Frans en Amerikaans eiken.

Over de producent

De familie Indelicato, afstammelingen van Italiaanse immigranten, was een van de eerste families met een eigen wijnbedrijf in Californië. Van de eerste wijngaard in 1924 tot ''American Winery of the Year'' in 2007 was een lange weg en een duidelijk bewijs van vakmanschap.

Inmiddels staat de derde generatie Indelicato aan het roer van het bloeiende bedrijf. De familie is eigenaar van een paar verschillende wijnbedrijven, waar Brazin er één van is. Brazin, de naam zegt het al, is specialist in het maken van 'Zin', de Californische naam voor Zinfandel, de 'eigen' druif van de Golden State. De druiven staan aangeplant in de AVA Lodi.

Lodi kent een klimaat met koele nachten en warme dagen. Dat is erg geschikt voor de aanplant van blauwe druiven, die daardoor goed rijpen en mooi aromatisch van karakter worden.

Dat is ook exact de politiek van dit familiebedrijf: elke druif staat exact aangeplant op het juiste terroir. Dat zorgt voor wijnen met een voortreffelijke balans en een bijzondere kwaliteit, met een voor Californische begrippen zeer opwekkend karakter.