Caleo - Pecorino

Caleo | Pecorino

Wijnomschrijving

Mooie bleekgele kleur. Fijne geur, met bloemen, acacia, appel en peer. De smaak is heel lichtvoetig, sappig, krachtig en smaakvol, met fijne zuren en heerlijk wit fruit. De afdronk is zacht en elegant.

Wijn / Spijs

Ideaal als aperitief, bij (zomerse) salades en pasta's. Combineert ook goed bij diverse vis- en gerechten op basis van wit vlees, zoals kip of kalfsvlees.

Achtergrondinformatie

De relatief onbekende pecorino is dé druif van twee regio's aan de Adriatische kant van de Italiaanse laars: Marche en Abruzzo. Hij is heel geschikt voor het warme klimaat in deze streken, dat ook onder de verkoelende invloed ligt van de nabijgelegen zee. Dat zorgt voor mooie eigenzinnige en spannende wijnen wijn, die krachtig en vol van smaak zijn, en die tegelijk mooi worden opgefrist door de fijne zuren van de pecorino-druif.

De beroemdste wijn op basis van pecorino is de DOCG Offida, in de Marche, die laat zien wat de bijzondere kwaliteiten zijn van deze bijzondere druif. Deze wijn heeft de IGT Chieti, de bekende wijnstreek in de Abruzzen, waar heerlijke en opwekkende wijnen vandaan komen.

Vinificatie

Op roestvrij staal.

Over de producent

Het familiewijnbedrijf Botter werd in 1928 opgericht door Carlo Botter. Het bedrijf is gevestigd op de grens van de regio's Veneto en Friuli, ongeveer 30 km ten noordoosten van Venetië. Dit dynamische bedrijf wordt tegenwoordig geleid door de zoons van de oprichter, Enzo en en Arnaldo, tegenwoordig bijgestaan door Luca, Annalisa en Alessandro Botter, kleinkinderen van de oprichter.

Het bedrijf biedt een breed scala aan wijnen, uit alle belangrijke wijnstreken van Italië. Het werkt nauw samen met producenten in onder andere Apulia, Molise, Abruzzo en Sicilië, streken die een belangrijke plaats innemen in het assortiment van Botter. De focus is gericht op het maken van uitstekende en tegelijk zeer betaalbare wijnen. Een strategie met veel succes.

Botter exporteert maar liefst 98% van zijn productie naar 40 landen. En deze productie mag er zijn: jaarlijks verlaten zo'n 52 miljoen flessen de poorten van Botter, waarmee het een van de meest succesvolle Italiaanse wijn-export-bedrijven is.