Coldridge Estate chardonnay goedkope huiswijn voor de horeca

Coldridge Estate | Chardonnay

Wijnomschrijving

Lichtgeel van kleur. In de geur lekker open en wat exotisch. In de smaak komt dat terug: mango, ananas, honing en wat rozijnen. Heerlijk rond en zacht, met een mooie lengte en stevigheid. Afgerond met een fris zuurtje, afgerond en niet te droog.

Wijn / Spijs

Goed in te zetten bij de maaltijd. Bij gegrilde vis, gamba’s maar ook bij kipgerechten met citroen.

Achtergrondinformatie

McGuigan, oorspronkelijk afkomstig uit Hunter Valley, in het oosten van Australië, is met het verwerven van Coldridge Estate uitgegroeid tot een groot wijnbedrijf in Zuidoost-Australië. Druiven voor deze chardonnay worden aangekocht vanuit de beste microklimaten in het dit deel van het land, om een compositie te maken die tegelijk heerlijk rond en zacht is, maar die tegelijk ook een heerlijke frisse inslag heeft.

Vinificatie

Op roestvrij staal.

Over de producent

McGuigan is in Australië een zeldzaamheid: een groot wijnbedrijf dat nog in familiehanden is. Grondlegger was Owen McGuigan, die in 1880 in Hunter Valley druivenstokken plantte om zijn inkomen uit zijn melkveehouderij aan te vullen. Op dit moment is het de vierde generatie McGuigan actief om de familietraditie in ere te houden, in de personen van Neil, Fay en Brian McGuigan. Brian en zijn vrouw Fay zijn verantwoordelijk voor het bedrijf Mc Guigan in zijn huidige vorm. Zij worden bijgestaan door Brian’s jongere broer Neil als wijnmaker.

In 1999 waagden ze de sprong vanuit Hunter Valley naar  Barossa Valley, waar een tweede wijnbedrijf werd opgezet. In 2002 groeit McGuigan uit tot het vierde wijnbedrijf van Australië door een partnerschap met Simeon Wines. Binnen het partnerschap behoudt de familie McGuigan de zeggenschap over het bedrijf.

McGuigan werd al drie keer uitgeroepen tot Internationaal Wijnmaker van het jaar door de International Wine & Spirit Competition. Het geeft aan hoe hoog het niveau van de wijnen van McGuigan is. Naast wijnen onder het eigen label maakt McGuigan ook andere labels, zoals de aangename en soepele wijnen onder de naam Coldridge Estate.