Coldridge Estate shiraz / cabernet sauvignon goedkope huiswijn voor de horeca

Coldridge Estate | Shiraz / Cabernet Sauvignon

Wijnomschrijving

Heerlijke combinatie van ‘shiraz’ en cabernet sauvignon. Een wijn die barst van het fruit: rode kersen, bramen en zwarte bessen. Deze wijn is stevig zonder zwaar te zijn, soepel en zacht. Verleidelijk. Een soepele doordrinker.

Wijn / Spijs

‘You’re having the salad’? Vraagt een ‘Aussie’ als je kip bestelt. Rood vlees dus bij deze wijn. Liefst van de ‘barbie’. De barbecue dus.

Achtergrondinformatie

In Australië heeft men in de loop der jaren uitgevonden dat de uit de Bordeaux afkomstige cabernet sauvignon zich perfect laat combineren met de Rhône druif syrah, in Australië shiraz genoemd. De syrah doet hier wat de merlot doet in de Bordeaux doet: de stevige cabernet, met zijn zuren, mooi afronden, zodat je een heerlijk soepele wijn krijgt, die toch ook een aangename stevigheid heeft. Heel slim, want het klimaat in Australië is veel geschikter voor de syrah dan voor de merlot. Een fijne combinatie, met als resultaat een lekkere fruitige en soepele wijn.

Vinificatie

Op roestvrij staal, om het fruit te behouden.

Over de producent

McGuigan is in Australië een zeldzaamheid: een groot wijnbedrijf dat nog in familiehanden is. Grondlegger was Owen McGuigan, die in 1880 in Hunter Valley druivenstokken plantte om zijn inkomen uit zijn melkveehouderij aan te vullen. Op dit moment is het de vierde generatie McGuigan actief om de familietraditie in ere te houden, in de personen van Neil, Fay en Brian McGuigan. Brian en zijn vrouw Fay zijn verantwoordelijk voor het bedrijf Mc Guigan in zijn huidige vorm. Zij worden bijgestaan door Brian’s jongere broer Neil als wijnmaker.

In 1999 waagden ze de sprong vanuit Hunter Valley naar  Barossa Valley, waar een tweede wijnbedrijf werd opgezet. In 2002 groeit McGuigan uit tot het vierde wijnbedrijf van Australië door een partnerschap met Simeon Wines. Binnen het partnerschap behoudt de familie McGuigan de zeggenschap over het bedrijf.

McGuigan werd al drie keer uitgeroepen tot Internationaal Wijnmaker van het jaar door de International Wine & Spirit Competition. Het geeft aan hoe hoog het niveau van de wijnen van McGuigan is. Naast wijnen onder het eigen label maakt McGuigan ook andere labels, zoals de aangename en soepele wijnen onder de naam Coldridge Estate.