Dos Camelidos cabernet sauvignon goedkope huiswijn horeca

Dos Camelidos | Cabernet Sauvignon

Wijnomschrijving

Wat is cabernet sauvignon toch lekker als het zo mooi rijp is als bij deze wijn. Zacht en soepel, mooie tannines en een goede lengte. In de smaak zwarte bessen, kersen, bramen, wat laurier en kaneel. Heel verleidelijk rood.

Wijn / Spijs

Lekker bij een biefstuk of entrecôte. Combineert ook goed met pasta’s met kaassaus, runderrollade of stoofschotels.

Achtergrondinformatie

Cabernet sauvignon staat in Chili al aangeplant sinds de tweede helft van de negentiende eeuw. Destijds al werd begrepen dat het Chileense klimaat ideaal is voor deze Bordeaux-druif. Vooral de wijngaarden aan de voet van Andes zijn ideaal. Daar koelt het in de middag sterk af door een koele bergwind die er voor zorgt dat de druiven prachtig aromatisch van karakter worden. Dat levert een Cabernet op met heerlijk fruit en opwekkende zuren.

Vinificatie

Op roestvrij staal.

Over de producent

Chili heeft in een jaar of 25 een enorme wijn-ontwikkeling doorgemaakt. Het heeft er toe geleid dat dit Zuid-Amerikaanse land na Frankrijk het grootste import-land is geworden op onze markt. In Chili is Colchagua Valley zo’n beetje wat Napa Valley is voor Californië: de streek waar zeer goede bedrijven zitten en waar het terroir geschikt is voor het maken van de beste wijnen. Aan de voet van de Andes worden prachtige rode wijnen gemaakt. Midden in het dal vinden we fraaie gronden voor zowel rood als wit.

Meer naar de koelte van de kust floreren sauvignon blanc, pinot noir en chardonnay. Dat zorgt er voor dat er voor elke druif een ideale plek te vinden is. De druiven voor elk van de wijnen van Dos Camelidos komen dan ook van de beste, speciaal geselecteerde wijngaarden, waarmee de basis is gelegd voor een prachtige kwaliteit.