Dos Camelidos viognier goedkope huiswijn horeca

Dos Camelidos | Reserva | Viognier

Wijnomschrijving

Mooi bleekgeel van kleur. Wat appel en citrus in de geur, aangenaam bloemig en open. In de smaak abrikoos, wat honing en tropisch fruit. Afgerond door het hout, met in de finale goede zuren.

Wijn / Spijs

Lekker op zichzelf. Verder ook goed te gebruiken bij koude voorgerechten, charcuterie en bij de meeste gerechten met vis of schaal-en schelpdieren.

Achtergrondinformatie

De beste viognier-druiven komen uit het koele deel van Colchagua Valley, maar niet van de wijngaarden die het dichtst bij de kust liggen, want daar is het te fris. Deze Viognier heeft dan ook goede zuren, maar is tegelijk ook mooi krachtig. Bij deze Reserva rijpt voor ongeveer een derde op hout, de rest wordt opgevoed op roestvrij staal, om een frisse stijl te maken, die een aangenaam vleugje vanille heeft van het hout.

Vinificatie

Rijpt deels op hout, de rest wordt opgevoed op roestvrij staal.

Over de producent

Chili heeft in een jaar of 25 een enorme wijn-ontwikkeling doorgemaakt. Het heeft er toe geleid dat dit Zuid-Amerikaanse land na Frankrijk het grootste import-land is geworden op onze markt. In Chili is Colchagua Valley zo’n beetje wat Napa Valley is voor Californië: de streek waar zeer goede bedrijven zitten en waar het terroir geschikt is voor het maken van de beste wijnen. Aan de voet van de Andes worden prachtige rode wijnen gemaakt. Midden in het dal vinden we fraaie gronden voor zowel rood als wit.

Meer naar de koelte van de kust floreren sauvignon blanc, pinot noir en chardonnay. Dat zorgt er voor dat er voor elke druif een ideale plek te vinden is. De druiven voor elk van de wijnen van Dos Camelidos komen dan ook van de beste, speciaal geselecteerde wijngaarden, waarmee de basis is gelegd voor een prachtige kwaliteit.