Marokko merlot cabernet sauvignon goedkope wijn voor de horeca

l’Excellence de Bonassia | Cabernet Sauvignon / Merlot

Wijnomschrijving

De wijn is zowel in geur als in smaak krachtig en aromatisch met tonen van rood fruit, karamel en kruiden en een vleugje hout. Mooie ronde wijn met een afdronk, die lang is en fluweelzacht door afgerijpte tannines.

Wijn / Spijs

Fijn bij rood vlees van de grill, bij pittige Noord-Afrikaanse merguez-worstjes en bij lamsvlees uit de oven.

Achtergrondinformatie

Excellence de Bonassia wordt gemaakt op basis van de twee klassieke, nobele druiven uit de Bordeaux, merlot en cabernet sauvignon. Hier aan de voet van de Atlas, in de warme zon, rijpen de druiven uitstekend, waarbij ze een grote aromatische intensiteit ontwikkelen. Dit levert een klassiek glas rode wijn op, met de rijkdom van een Noord-Afrikaanse wijn.

Omdat de wijnen van Beni M’Tir, een subregio van het wijngebied Meknès, zich bevinden op zo’n 600 meter hoogte, zorgt de nachtelijke afkoeling voor veel aroma en goede zuren. Dat levert een krachtige en karaktervolle wijn op, die zo’n 6 maanden rijpt op vaten van Frans eikenhout, om hem mooi af te ronden.

Vinificatie

6 maanden rijping op Frans eikenhout.

Over de producent

Groupe Castel werd in 1949 opgericht in de Bordeaux door een familie van 9 broers en zusters. In 1957 werd de familie ook château-eigenaar, met de aankoop van Chateau Goelane, in het hart van de Entre-Deux-Mers. Inmiddels is familie Castel de grootste bezitter van chateaux in de Bordeaux. Van Chateau Barreyres tot Chateau Malbec, bijna 1000 hectare wijngaarden in totaal. Vanuit Bordeaux volgende in de decennia er na een enorme expansie naar alle belangrijke Franse wijngebieden, en ook naar Marokko en Tunesië.

De familie Castel is tegenwoordig één van de grootste wijnproducenten ter wereld en is daarnaast een sterk groeiende speler in de internationale bier- en frisdrankenmarkt. De wijnen van Castel zijn vertegenwoordigd in maar liefst 130 landen. De aanwezigheid in Marokko heeft een lange geschiedenis, zodat er bij Castel veel kennis bestaat over het wijn maken in dit mooie land. Op die manier kunnen hier heerlijke en karaktervolle wijnen worden gemaakt.