exclusieve wijnen voor de horeca

Irony | Cabernet Sauvignon

Wijnomschrijving

Rijpe cabernet, breed, pruimen, zwarte bessen, lichte kruidigheid, tannine, stevige finale. Ceder, rode kers, aantrekkelijke lengte en stevigheid, mooi sappig en open, kracht, klassiek, lengte, mooi i n balans.

Wijn / Spijs

Rood vlees van de grill, penne met vleessaus, italiaaanse gegrilde worstjes, belegen kazen. Ook andere gerechten met rood vlees of barbecue gerechten.

Achtergrondinformatie

Voor de Cabernet wordt gebruik gemaakt van mooie rijpe druiven, uit de beste herkomstgebieden van Californië. Ze kunnen afkomstig zijn uit Napa Valley, maar in andere jaargangen worden druiven gebruik t uit meerdere wijngebieden van de North Coast, het gebied ten noorden van San Francisco. In combinatie met een rijping op een mix van Amerikaans en Frans eiken zorgt dat voor een krachtige Cabernet, met veel fruit en mooi ondersteunend hout.

Vinificatie

Na een gisting op roestvrij staal wordt de wijn opgevoed op een combinatie van Frans en Amerikaans eiken vaten.

Over de producent

De familie Indelicato, afstammelingen van Italiaanse immigranten, was een van de eerste families met een eigen wijnbedrijf in Californië. Van de eerste wijngaard in 1924 tot ''American Winery of the Year'' in 2007 was een lange weg en een duidelijk bewijs van vakmanschap.

Inmiddels staat de derde generatie Indelicato aan het roer van het bloeiende bedrijf. De familie is eigenaar van een paar versc hillende wijnbedrijven, waar Irony er één van is. Irony heeft als focus de productie van bijzondere wijnen uit bekende Californische wijnstreken, in zeer kleine hoeveelheden en met een hoge kwaliteit.

Vandaar ook de naam 'Small lot Reserve'. Wijnen die de top zijn van wat de familie maakt, eerlijk, expressief en benaderbaar. In alle opzichten bijzondere wijnen.