exclusieve wijnen voor de horeca

Irony | Chardonnay

Wijnomschrijving

Exotisch en open, lichte toasting, brioche en rijpe peer, boter en een vleugje honing, heel getypeerd, zacht en rijp, peer en meloen, goede zuren, weelderige en dikke stijl.

Wijn / Spijs

Lekker bij gegrilde kip, lichte schimmelkazen, pasta met roomsaus of gegrilde grote garnalen.

Achtergrondinformatie

Voor de chardonnay wordt gezocht naar druiven met een goede frisheid, uit de beste herkomstgebieden van Californië. Ze kunnen afkomstig zijn uit Napa Valley, maar in andere jaargangen worden druiven gebruikt uit Monterey. In combinatie met een korte houtrijping levert dat een chardonnay op met een subtiele combinatie van fruit en wat hout.

Vinificatie

Na de gisting rijpt de wijn zes maanden op een mengsel van Frans en Amerikaanse eiken barriques.

Over de producent

De familie Indelicato, afstammelingen van Italiaanse immigranten, was een van de eerste families met een eigen wijnbedrijf in Californië. Van de eerste wijngaard in 1924 tot ‘’American Winery of the Year’’ in 2007 was een lange weg en een duidelijk bewijs van vakmanschap.

Inmiddels staat de derde generatie Indelicato aan het roer van het bloeiende bedrijf. De familie is eigenaar van een paar verschillende wijnbedrijven, waar Irony er één van is. Irony heeft als focus de productie van bijzondere wijnen uit bekende Californische wijnstreken, in zeer kleine hoeveelheden en met een hoge kwaliteit.

Vandaar ook de naam 'Small Lot Reserve'. Wijnen die de top zijn van wat de familie maakt, eerlijk, expressief en benaderbaar. In alle opzichten bijzondere wijnen.