Johannes Egberts - Mainzer Domherr Kabinett - 100cl

Johannes Egberts | Mainzer Domherr Kabinett | 100cl

Wijnomschrijving

Bleekgeel van kleur. Open en aromatisch met in de geur veel rijp wit fruit; in de smaak peer, honing, perzik en citrus; in de finale wat honing, met een licht zoet karakter. Heerlijk sappig en licht verteerbaar.

Wijn / Spijs

Heerlijk als aperitief. Ook goed te schenken bij (koude) hapjes, de meeste bereidingen van (wit)vis en bij kip of kalkoen.

Achtergrondinformatie

Rheinhessen telt vele bijzondere en bekende wijngaardnamen. Mainzer Domherr is een van de bekendste. Het is wat de Duitsers een Grosslage noemen. Dat is een vrij groot stuk wijnland, dat in feite een optelsom is van veel kleinere stukken wijngaard, de zogenoemde Einzellagen. Hij heeft het predikaat 'Kabinett', waarmee is aangegeven dat hij zeer rijp geoogste druiven is gemaakt, die een wettelijk vastgelegd minimumsuikergehalte moeten hebben.

Deze wijn van deze Grosslage laat goed zien welk type wijn in dit deel van Rheinhessen wordt gemaakt: het accent ligt op fruitig en heerlijk verteerbaar.

Vinificatie

Op roestvrij staal.

Over de producent

Zimmermann-Graeff & Müller is een van de belangrijkste wijnbedrijven van Duitsland, en tegelijk is en blijft het bedrijf een echt familiebedrijf. Inmiddels is het de vierde generatie van de familie die met zijn kennis, ervaring en daadkracht een de leiding staat van dit mooie bedrijf.

Het bedrijf voert een groot assortiment wijnen. Niet alleen Duitse wijnen, maar ook uit andere Europese landen en uit de Nieuwe Wereld. Deze worden verkocht in Duitsland zelf, maar ook aan wijnliefhebbers in veel andere landen. Zimmermann-Graeff & Müller verkoopt in totaal 56 miljoen liter Duitse wijn, die wordt geëxporteerd naar meer dan 35 landen. De druiven worden aangeleverd door meer dan 1000 wijnboeren in de wijngebieden van Rheinland-Pfalz. Een team van goed gekwalificeerde wijnmakers onder leiding van hoofd-wijnmaker Peter Griebeler staat garant voor een hoge kwaliteit van alle geproduceerde wijnen.

De wijnen onder het label Reinhardt Fuchs zijn een mooi voorbeeld van de Duitse wijnen die hier worden gemaakt.