Kaaps Geskenk cinsault pinotage goedkope huiswijn horeca

Kaaps Geskenk | Cape Red

Wijnomschrijving

Heerlijk rood fruit in de geur. Dat komt terug in de smaak: rode bessen, kersen en, voornamelijk, aardbeien. Mooi zacht en afgerond, met aantrekkelijke zuren. Drinkplezier gegarandeerd.

Wijn / Spijs

Ideale aperitiefwijn. Fijne combinatie met wit vlees, kipgerechten, varkenskotelet, salades en paté.

Achtergrondinformatie

Cinsault is een Rhône-druif, waar de wijnmaker heerlijk soepele en fruitige wijnen van kan maken. Pinotage is de ‘eigen’ druif van Zuid-Afrika, die een aangename stevigheid biedt. De combinatie is heerlijk soepel en fruitig. In de geur van deze volle en aromatische wijn vinden we dan ook veel rood fruit. Ook in de smaak veel vruchten, voornamelijk framboos en aardbeien. Een combinatie van druiven waarbij het fruit voorop staat.

Vinificatie

Op roestvrij staal.

Over de producent

Overhex Wines is een bedrijf dat pas sinds het begin van de 21e eeuw bestaat. Het is ontstaan uit een samenwerking tussen een aantal wijnhuizen, die het tijd vonden de handen ineen te slaan. Hun benadering is duidelijk: de klant is koning.

Bij Overhex wordt goed geluisterd naar wat de markt wil. Met de nodige resultaten. In de korte tijd sinds zijn oprichting heeft het bedrijf een enorme groei doorgemaakt. Wijnen van Overhex zijn te vinden in meer dan 13 landen buiten Zuid-Afrika. Overhex beschikt over een state-of-the-art wijnmakerij in het wijngebied Breede River, een van de mooie en rustige plekken van De Kaap. Hier vinden we veel uitgestrekte wijngaarden.

Overhex produceert zo’n 25 miljoen liter wijn per jaar, afkomstig van vrijwel alle druivensoorten die in Zuid-Afrika te vinden zijn. Kaaps Geskenk is een van de meest  succesvolle merken van dit dynamische bedrijf.