La Di Motte - Pinot Grigio

La Di Motte | Pinot Grigio

Wijnomschrijving

Wat kan pinot grigio toch aantrekkelijk zijn. Mooi strogeel. In de smaak rond en zacht, met rijp wit fruit, lekker sappig. Niet heel krachtig, maar een aantrekkelijk zuurtje maakt het af.

Wijn / Spijs

Heerlijk op zichzelf. Ook goed te schenken bij lichte visgerechten of licht gerijpte kazen.

Achtergrondinformatie

De streek Veneto is de belangrijkste wijnstreek van Italië. Dit deel van het land is ook de bakermat van veel wijnen op basis van pinot grigio, de soepele Italiaanse variant op de bekende pinot gris. Pinot grigio uit Piave, onderdeel van Veneto, bij de gelijknamige rivier, is een smaakvolle versie, met heerlijk fruit en veel kracht.

Vinificatie

Op roestvrij staal.

Over de producent

Het familiewijnbedrijf Botter werd in 1928 opgericht door Carlo Botter. Het bedrijf is gevestigd op de grens van de regio's Veneto en Friuli, ongeveer 30 km ten noordoosten van Venetië. Dit dynamische bedrijf wordt tegenwoordig geleid door de zoons van de oprichter, Enzo en en Arnaldo, tegenwoordig bijgestaan door kleinkinderen Luca, Annalisa en Alessandro Botter.

Het bedrijf biedt een breed scala aan wijnen, uit alle belangrijke wijnstreken van Italië. Het werkt nauw samen met producenten in onder andere Apulia, Molise, Abruzzo en Sicilië, streken die een belangrijke plaats innemen in het assortiment van Botter. De focus is gericht op het maken van uitstekende, en tegelijk zeer betaalbare wijnen. Een strategie met veel succes.

Botter exporteert maar liefst 98% van zijn productie naar 40 landen. En deze productie mag er zijn: jaarlijks verlaten zo’n 52 miljoen flessen de poorten van Botter, waarmee het een van de meest succesvolle Italiaanse wijn-export-bedrijven is.