alcoholvrije hugo goedkope wijn horeca

Light Live | Hûgo | White

Wijnomschrijving

Light Live Hûgo is de alcoholvrije versie van de Hûgo white. Dus een aangename mousserende wijn, lichtvoetig, met een duidelijk zoetje in de smaak en een lekkere tinteling. Een perfect aperitief!

Wijn / Spijs

Lekker als aperitief of als een zomerse terraswijn. Ook te genieten als je geen alcohol kunt of wilt drinken maar toch het feestelijke gevoel wilt ervaren van het drinken van een glas mousserende wijn.

Achtergrondinformatie

Ongecompliceerde alcoholvrije wijn gemaakt door de alcohol er uit te halen door vacuümdistillatie. Dat levert een mooi puur product op, dat op smaak wordt gebracht met bijpassende aromastoffen en een dosage met suiker en koolzuur om een ongecompliceerde mousserende wijn te maken.

Vinificatie

Bij het maken van deze alcoholvrije wijn worden basiswijnen gebruikt uit verschillende Europese wijnlanden waar de alcohol uit wordt gehaald door vacuümdistillatie. Dat levert een mooi puur product op dat op smaak wordt gebracht met bijpassende aromastoffen en een dosage met suiker en koolzuur om een ongecompliceerde mousserende wijn te maken.

Over de producent

Al in 1888 werd op Schloss Wachenheim sekt gemaakt. In die tijd wordt de Duitse methode om mousserende wijn te maken, de ‘Flaschengärung’, ofwel tweede gisting op fles, ontwikkeld. Tegenwoordig is Schloss Wachenheim een sektwijnhuis bij uitstek waar met de nieuwste methoden en technieken kwaliteitssekt wordt gemaakt. Daarnaast maakt dit bedrijf ook andere dranken zoals gearomatiseerde mousserende wijn en de alcoholvrije Light Live.