Montgolfier - Sauvignon Blanc

Montgolfier | Sauvignon Blanc

Wijnomschrijving

Exotisch fruit, peer, meloen, honing, pruimen, verleidelijk, frisheid, zuren, lichtvoetig, een goede lengte, zacht en toegankelijk.

Wijn / Spijs

Heerlijk als aperitief. Ook zeer smakelijk bij visterrine, gambas, tapas, gegrilde groentes, koude vleesgerechten en salades.

Achtergrondinformatie

De afgelopen decennia heeft de sauvignon blanc in de Languedoc een grote populariteit bereikt. De wijnen uit de oorsprongsgebieden als Sancerre en Pouilly-Fumé waren duur geworden en het Franse zuiden kon een betaalbaar en smakelijk alternatief bieden. In het milde klimaat van de Languedoc rijpt de sauvignon blanc uitstekend. De wijnen hebben heerlijk tropisch fruit, met aroma's van passievrucht en guave. Lekkere rijpe en exotische sauvignon blanc.

Vinificatie

Op roestvrij staal.

Over de producent

Groupe Castel werd in 1949 opgericht in de Bordeaux door een familie van 9 broers en zusters. In 1957 werd de familie ook Château-eigenaar, met de aankoop van Chateau Goelane, in het hart van de Entre-Deux-Mers.

Inmiddels is familie Castel de grootste bezitter van chateaux in de Bordeaux. Van Chateau Barreyres tot Chateau Malbec, bijna 1000 hectare wijngaarden in totaal. Vanuit Bordeaux volgende in de decennia er na een enorme expansie naar alle belangrijke Franse wijngebieden, en ook naar Marokko en Tunesië. De familie Castel is tegenwoordig één van de grootste wijnproducenten ter wereld en is daarnaast een sterk groeiende speler in de internationale bier- en frisdrankenmarkt. De wijnen van Castel zijn vertegenwoordigd in maar liefst 130 landen.

Voor het maken van de wijnen in de Rhônestreek en de Languedoc wordt samengewerkt met plaatselijke producenten, zoals de coöperaties van de streek, die goed zijn ingevoerd in het gebied. Op die manier kunnen heerlijke, en tegelijk heel betaalbare Vin de Pays worden gemaakt.