Noble Vines cabernet sauvignon goedkope wijn voor de horeca

Noble Vines Collections | 337 | Cabernet Sauvignon

Wijnomschrijving

Heerlijk rijpe cabernet. In de geur enorm veel rood- en zwart fruit, cassis en kersen. De smaak is lekker stevig. Mooi rijpe tannines, wat kruidigheid, met in de finale zwarte bessen, bramen en witte peper. Heerlijk stevig en krachtig, rijp en zwoel.

Wijn / Spijs

Een echte eetwijn. Heerlijk bij oma’s stoofvlees, rood rundvlees of een ‘sunday roast’. Mooi bij belegen kazen.

Achtergrondinformatie

In de serie wijnen van Noble Wines is voor de cabernet sauvignon gekozen voor het Clay Station district in de AVA Lodi. Dit is een relatief warme plek, op de uitlopers van de Sierra Nevada. Een ideale plek om de cabernet perfect te laten rijpen. Dat is mede omdat de ondergrond sterke gelijkenissen vertoont met die in de Bordeaux. De ondergrond bestaat uit een diepe laag van vruchtbare rode aarde. Daarover heen ligt een laag met veel stenen en keien. Daardoor zijn de wortels gedwongen om diep te gaan voor hun voeding. Ze krijgen ook nog water en voedingsstoffen uit de diepere laag in periodes van grote hitte en droogte. De perfecte ondergrond voor kloon 337, die hier een heerlijke, rijp en krachtige cabernet oplevert.

Vinificatie

Na een koude inweking van 1 tot 2 dagen volgt een gisting op roestvrij staal en een verdere opvoeding op een mix van Frans en Amerikaans eiken.

Over de producent

De familie Indelicato, afstammelingen van Italiaanse immigranten, was een van de eerste families met een eigen wijnbedrijf in Californië. Van de eerste wijngaard in 1924 tot ‘’American Winery of the Year’’ in 2007 was een lange weg en een duidelijk bewijs van vakmanschap. Inmiddels staat de derde generatie Indelicato aan het roer van het bloeiende bedrijf.

De familie is eigenaar van een paar verschillende wijnbedrijven, waar Noble Vines er één van is. Noble Vines legt zich toe op het maken van typisch Californische wijnen op basis van druiven uit eigen wijngaarden, die zich bevinden in de wijnstreken Monterey en Lodi. Dit zijn bekende wijnstreken, met heel uiteenlopende microklimaten. Lodi kent een klimaat met koele nachten en warme dagen. Monterey is een van de koelste wijndalen van Californië, omdat het profiteert van de nabijheid van de Stille Oceaan. In de middag stroomt zeer koele oceaanlucht het dal in, waardoor het erg geschikt is voor de aanplant van witte druiven en pinot noir.

Dat is ook exact de politiek van dit familiebedrijf: elke druif staat exact aangeplant op het juiste terroir. Dat zorgt voor wijnen met een voortreffelijke balans en een bijzondere kwaliteit, met een voor Californische begrippen zeer opwekkend karakter.