Even voorstellen: Roelof Wester & Horeca-Wijnen.nl

De meesten van u zullen mij wellicht kennen als horecamakelaar. Wat sommigen misschien niet weten is dat ik daarnaast nog werkzaam ben als consultant bij diverse horecabedrijven.

Een van de zaken die altijd mijn aandacht hebben is de inkoop. Over het algemeen tenslotte de tweede grootste onkostenpost binnen de horeca en een besparing van een paar procent op de inkoop heeft rechtstreeks invloed op het netto bedrijfsresultaat.

Ik heb in de tijd dat ik in loondienst was binnen de horeca de wijn eigenlijk altijd schrikbarend duur gevonden. Ook nu, in mijn functie als horecamakelaar, kom ik bij veel bedrijven en zie ik dat er altijd druk onderhandeld wordt over de bierprijzen en de bijbehorende hectoliterkorting. Maar ik merk telkens dat het restpakket eigenlijk vergeten wordt. Hier betaald de ondernemer in kwestie de net afgedongen korting eigenlijk weer terug.

De afgelopen jaren heb ik voor de bedrijven waar ik werkzaam ben als consultant erg goede afspraken gemaakt met diverse leveranciers. Van daaruit is bij mij de gedachte ontstaan om hier meer mee te doen. Ook omdat ik merk dat als je als ondernemer een 'gewoon' erg goede omzet behaald, het toch erg moeilijk blijkt te zijn om goede prijsafspraken te maken. Met die gedachte in het achterhoofd is Horeca-Wijnen.nl ontstaan.

Ik doe dit overigens niet alleen. Mijn primaire zaak is Horecapachter.nl, aangevuld met consultancy. Daarom heb ik een partner gezocht om Horeca-Wijnen uit te rollen en die heb ik gevonden in de persoon van Han Melenberg. Ook hij is al vele jaren werkzaam binnen de horeca, zowel als ondernemer als leidinggevende. In principe regelt hij alle informatie-aanvragen, bestellingen, etcetera.

De horeca staat de laatste jaren steeds meer in het teken van vernieuwend, hip, duurzaam en biologisch verantwoord. Wat we echter zien is dat aan deze woorden vaak ook een prijskaartje wordt gehangen. Hip moet volgens de buitenwereld blijkbaar duur zijn. Wij denken hier anders over. Duurzaam en biologisch kan absoluut betaalbaar en lekker zijn. Wij hebben zeer goede afspraken kunnen maken met een leverancier die uitsluitend kwalitatieve biologische wijnen importeert.

In plaats van de hoge percentages die onze collegae vragen, werken wij met een kleine opslag in centen. Daarmee lopen we een zeker risico, want als we één keer een verkeerde afnemer hebben, dan is meteen de winst van tientallen pallets weg. Het gaat dus alleen lukken als we de juiste ondernemers vinden. Dat zijn ondernemers die begrijpen dat het alleen werkt als iedereen zich aan de afspraken houdt. Samen kunnen we geld besparen!

Nieuwsgierig geworden naar wat wij voor u kunnen betekenen? Of wilt u gewoon eens geheel vrijblijvend kennis maken? Neem dan contact op met ons voor meer informatie.