Payada - Chardonnay

Payada | Chardonnay

Wijnomschrijving

Heerlijk exotisch wit, in de geur een vleugje kruisbessen, perzik en groene appel. Lichte, elegante en frisse smaak, fijne zuren, mooi in balans.

Wijn / Spijs

Ideaal als aperitief, op een zonnig terras. Prima combinatie met groene olijven, gegrilde paprika met ansjovis, zachte geitenkaas.

Vinificatie

Op roestvrij staal.

Over de producent

Chili heeft in een jaar of 25 een enorme ontwikkeling op wijngebied doorgemaakt. Het heeft er toe geleid dat dit Zuid-Amerikaanse land na Frankrijk het grootste importland is geworden op onze markt. Het centrale deel van Chili, rond hoofdstad Santiago en naar het zuiden, heeft een ideaal klimaat voor de wijnbouw. De combinatie van koelte van de Pacific en een zonnige en droge zomer maakt dat de druiven hier werkelijk perfect kunnen rijpen.

Aan de voet van de Andes worden prachtige rode wijnen gemaakt. Midden in de Central Valley vinden we fraaie gronden voor zowel rood als wit. Meer naar de koelte van de kust floreren sauvignon blanc, pinot noir en chardonnay. Dat zorgt er voor dat er voor elke druif een ideale plek te vinden is. De druiven voor elk van de wijnen van Payada komen van fraaie, speciaal geselecteerde wijngaarden van het uitstekende huis Cono Sur, waarmee de basis is gelegd voor een prachtige kwaliteit.