Private Label | Merlot

Private Label | Merlot
Merlot

Wijnomschrijving

Rond en zacht. Verleidelijk. Wat zwarte bessen, kersen, bramen en pruimen. Mooi diep paars van kleur. Heerlijk soepel en afgerond.

Wijn / Spijs

Heerlijk op zichzelf. Ook goed te schenken bij pasta's met rode saus, (rood) vlees en gevogelte.

Achtergrondinformatie

De uit de Bordeaux afkomstige merlot doet het goed in de wijngaarden van de Languedoc waar veel klei in de bodem zit. Door de weldadige warmte rijpt hij uitstekend, zodat hij kan worden geoogst met go ede rijpe tannines en heerlijk donker fruit. Dat levert een heerlijke soepele en fruitige merlot op, mooi getypeerd voor deze smakelijke druif.

Vinificatie

Op roestvrij staal.

Private Label | Chardonnay

Private Label - Chardonnay
Chardonnay

Wijnomschrijving

Een chardonnay zoals je 'm mag verwachten. Lekker aromatisch, mango, honing, vanille en wat room, ook lekker citrus, goede zuren en mooi fris in de finale.

Wijn / Spijs

Heerlijk op zichzelf. Maar ook bij de maaltijp of borrel in te zetten. Bij charcuterie of tapas maar ook bij gevogelte of visgerechten.

Achtergrondinformatie

In het milde klimaat van de Languedoc rijpt de chardonnay perfect. Omdat het hier wat warmer is dan in de Bourgogne krijgt de chardonnay hier een rijper en rijker karakter, met heerlijk tropisch fruit . Een lichte houttoets geeft hem een mooie verleidelijke toon van vanille en toast.

De chardonnay-druiven uit de Languedoc kunnen voor de frisheid worden gecombineerd met andere Franse chardonnays, bijvoorbeeld uit de Loire of Zuidwest-Frankrijk, zodat de wijn als Vin de France door het leven gaat. Een ideale manier om lekkere en betaalbare chardonnay te maken.

Vinificatie

Op roestvrij staal.