Purcari 1827 - Cabernet Sauvignon

Purcari 1827 | Cabernet Sauvignon

Wijnomschrijving

Kersen, bramen, vanille, zoete tonen van aardbeienconfiture, iets aards en gekookte tuttifrutti. Een frisse aanzet, zijdezachte tannines, een lichte peperigheid, pruimen, rood fruit, stevig en rond.

Wijn / Spijs

Heerlijk bij gerechten met rundvlees, gegrilde entrecote, spareribs, lamsvlees en kazen als Emmentaler, oude Cheddar of Gruyere.

Achtergrondinformatie

-

Vinificatie

6 maanden op Frans eikenhout.

Over de producent

Tegen het einde van de 12e eeuw vormde de Moldavische wijnbouw een belangrijke sector van de economie van Zuidoost-Europa. Hoewel de hele regio gunstige omstandigheden biedt voor de wijnbouw, zijn specifieke gebieden bijzonder vruchtbaar voor het telen van de meest gezonde druiven.

Het dorp Purcari en de wijngaarden van het klooster Agon Zograf liggen in het hart van dit bijzondere gebied. Het had een grote aantrekkingskracht op Franse kolonisten, want het gebied in de zuidoostelijke punt van Moldavië toonde overeenkomsten met de bodem en klimaat van Bordeaux. Het duurde dan ook niet lang voordat men ging samenwerken met het klooster en speciale jaargangen werden geboren.