Purcari 1827 - Chardonnay

Purcari 1827 | Chardonnay

Wijnomschrijving

Heerlijk wit en geel fruit, verfijnd en elegant. Mango, perzik, passievrucht, vanille, een lichte hint van kokos en mineraliteit. Subtiele houttonen, amandel, romigheid, sappig, omlijst met zachte zuren en een fruitige finale.

Wijn / Spijs

Mooi bij gegrilde vis, zoals tarbot, gerookte zalm, gebraden kip, pastagerechten met romige sauzen, zachte kazen zoals brie en camembert en harde kazen zoals Gouda en Beaufort.

Achtergrondinformatie

De druiven voor deze chardonnay werden handmatig geoogst en geselecteerd en vervolgens op traditiole wijze gevinifieerd. De wijn viel diverse malen in de prijzen, waaronder een platina medaille tijdens de Decanter World Wine Awards 2019.

Vinificatie

Gemaakt op roestvrij staal.

Over de producent

Tegen het einde van de 12e eeuw vormde de Moldavische wijnbouw een belangrijke sector van de economie van Zuidoost-Europa. Hoewel de hele regio gunstige omstandigheden biedt voor de wijnbouw, zijn specifieke gebieden bijzonder vruchtbaar voor het telen van de meest gezonde druiven.

Het dorp Purcari en de wijngaarden van het klooster Agon Zograf liggen in het hart van dit bijzondere gebied. Het had een grote aantrekkingskracht op Franse kolonisten, want het gebied in de zuidoostelijke punt van Moldavië toonde overeenkomsten met de bodem en klimaat van Bordeaux. Het duurde dan ook niet lang voordat men ging samenwerken met het klooster en speciale jaargangen werden geboren.