Purcari 1827 - Sauvignon Blanc

Purcari 1827 | Sauvignon Blanc

Wijnomschrijving

Subtiele aroma’s van passievrucht, citrus, kweepeer, gemaaid gras, perensnoepjes, buxus en bloemen. Fris, fijne zuren, lekker sappig met veel wit fruit en steenvruchten.

Wijn / Spijs

Past goed bij gegrilde zeebaars, ceviche, gerookte paling, pizza met zeevruchten, soufflés, quiches, salades met geitenkaas of als mooi aperitief.

Achtergrondinformatie

De druiven voor deze sauvignon zijn in september geoogst en werden op lage temperatuur vergist voor een goede fruitextractie. Hij ontving in 2019 o.a. een gouden medaille tijdens de Challenge International du Vin in Bordeaux en zilver op concoursen als Concours Mondial de Bruxelles en Mundus Vini.

Vinificatie

Gemaakt op roestvrij staal.

Over de producent

Tegen het einde van de 12e eeuw vormde de Moldavische wijnbouw een belangrijke sector van de economie van Zuidoost-Europa. Hoewel de hele regio gunstige omstandigheden biedt voor de wijnbouw, zijn specifieke gebieden bijzonder vruchtbaar voor het telen van de meest gezonde druiven.

Het dorp Purcari en de wijngaarden van het klooster Agon Zograf liggen in het hart van dit bijzondere gebied. Het had een grote aantrekkingskracht op Franse kolonisten, want het gebied in de zuidoostelijke punt van Moldavië toonde overeenkomsten met de bodem en klimaat van Bordeaux. Het duurde dan ook niet lang voordat men ging samenwerken met het klooster en speciale jaargangen werden geboren.