Rosso Veneto - Rosso Veneto

Rosso Veneto | Rosso Veneto

Wijnomschrijving

Intense paarse kleur, die met rijping over de jaren granaat rood zal worden. Aroma's van rijpe zwarte kersen, zwarte framboos en pruimencompote. Daarnaast een mooie noot van rozijnen en door het rijpen op hout een hint van vanille en kruiden. Deze wijn heeft een stevige structuur door het hoge alcohol gehalte, gebalanceerd met zachte tannines en een mooie zuurgraad. Bij het drinken is deze wijn sappig en pittig, met een lange en mooie afdronk.

Wijn / Spijs

Geweldige wijn voor geroosterd en gegrild vlees. Daarnaast ook zeer mooi bij wildgerechten en bijvoorbeeld harde gerijpte kazen.

Achtergrondinformatie

-

Vinificatie

Deze wijn heeft een traditioneel vinificatie proces ondergaan, waarbij de vinificatie plaatsvind tussen de 25 en 27 graden Celsius. De druiven worden pas begin oktober geplukt, om ervoor te zorgen dat de druiven rijp genoeg zijn met een hoog suikergehalte, wat leidt tot het hoge alcoholgehalte. De druiven worden nog vijftien dagen gedroogd, terwijl ze aan de druivenstok blijven hangen (Appassimento aan de druivenstok). Hierbij verliezen de druiven ongeveer 50% van hun gewicht, wat zorgt voor geconcentreerd druivensap. Dit geeft karakteristieke smaken van rijp fruit, zoals smaken van pruimen en rozijnen. Hierna worden de druiven handgeplukt. Na fermentatie, wordt de wijn nog tussen de 3 en 4 maanden gerijpt, wat zorgt voor een kruidige noot en een hint van vanille.

Over de producent

Het familiewijnbedrijf Botter werd in 1928 opgericht door Carlo Botter. Gevestigd op de grens van de regio's Veneto en Friuli, ongeveer 30 km ten noordoosten van Venetië, wordt het bedrijf tegenwoordig geleid door de derde generatie van de familie Botter, Arnaldo Botter.

Het bedrijf werkt nauw samen met o.a. producenten in Puglia, Molise, Abruzzo en Sicilië. Botter is een dynamische, flexibele en bovenal kwalitatieve wijnproducent en levert bijzondere wijnen tegen gunstige tarieven.