Villa Maria Single Vineyard - Taylors Pass - Sauvignon Blanc

Villa Maria Single Vineyard | Taylors Pass | Sauvignon Blanc

Wijnomschrijving

De Single Vineyard Taylors Pass sauvignon blanc heeft aroma's van verse tuinerwten en zwarte bessen vermengd met kruiden zoals koriander. In de mond zijn geconcentreerde smaken van jalapeño en citroengras, met een pittige afdronk van limoenschil en een vleugje vuursteen. een intressant aandachtspunt in deze wijn is de klakachtige textuur die doet denken aan natte riviersteen

Achtergrondinformatie

De vruchtzetting in het koele lenteweer was lager dan normaal, wat resulteerde in de ontwikkeling van open trossen met kleine smaakvolle bessen. Vanaf januari beleefde Marlboro een zomer van de eeuw, met een periode van lang heet en droog weer met met matig koele nachten die de perfecte omgeving vormden om fysiologische en smaak rijpheid te behouden en tegelijkertijd de versheid te behouden.

Vinificatie

100% op roestvrij staal.

Over de producent

Villa Maria Estate is Nieuw-Zeeland's meest onderscheiden wijnhuis. Oprichter Sir George Fistonich bottelde zijn eerste oogst Villa Maria al meer dan 50 jaar geleden. Voor Nieuw-Zeelandse begrippen is dat een bijzondere mijlpaal, want de wijnbouw is hier nog heel jong. Villa Maria dankt zijn onderscheidingen en reputatie aan de productie van wijnen van een hoge en constante kwaliteit. Villa Maria heeft in Nieuw-Zeeland een bijzondere positie, omdat het tussen de grootste wijnbedrijven het enige is dat nog in familiehanden is. George Fistonich, zelf van Kroatische afkomst, heeft er bewust voor gekozen om wel groot te zijn, maar nooit extreem groot. Er is hier dus bewust gekozen voor een tussenpositie, de ambitie om per se de grootste zijn, bestaat hier gewoon niet. Fistonich is er van overtuigd dat dit de enige manier is om wijnen van een hoog niveau te blijven maken. Grotere bedrijven moeten meer concessies doen aan de kwaliteit, en dat wil Villa Maria niet.

In tal van opzichten heeft Villa Maria altijd vooropgelopen bij vernieuwingen in de Nieuw-Zeelandse wijnbranche. Het was een van de voorvechters van de schroefdop, nu omarmd door alle wijnproducenten in Nieuw-Zeeland. Ook werkte het bedrijf jarenlang aan het doorvoeren van duurzaamheid op alle fronten. Onlangs ontvingen zij daarvoor een beloning in de vorm van de Supreme Green Ribbon Award voor het meest 'Groene Wijnhuis' van Nieuw-Zeeland. Op wijngebied heeft Villa Maria de kwaliteit van de wijnen vooral te danken aan hard werken in de wijngaard. Eigen wijngaardbezit is voor Villa Maria heel belangrijk, omdat daar de kwaliteit natuurlijk het beste onder controle kan worden gehouden. Maar er is bewust ook voor gekozen om te werken met een flink aandeel contract growers, waar ook een sterke relatie mee bestaat. Dat zorgt weer voor flexibiliteit en het wordt gezien voor belangrijk voor de wijnstreken van Nieuw-Zeeland, Marlborough voorop. In Marlborough is grofweg de helft van de druiven voor Villa Maria afkomstig van de 400 hectare wijngaarden in eigen bezit en de andere helft van contractgrowers. De filosofie van het bedrijf kun je goed samenvatten als 'De beste wijnmakers, de beste wijngaarden. Dat zorgt voor kwaliteit op alle vlakken.